Gyengénlátó verzió
 • MHTT XXVII. Kongresszusa

  MHTT XXVII. Kongresszusa

  Pécs,
  2019. május 23 - május 25.

   

 • VIII. Myeloma Konferencia

  VIII. Myeloma Konferencia

  Lillafüred,
  2020. február 28-29.

   

 • XV. Down Szimpózium

  XV. Down Szimpózium

  Szeged,
  2019. július 9-12.

   

 • XXII. Lymphoma Konferencia

  XXII. Lymphoma Konferencia

  Kecskemét, 2020. október 28-30.

 • A Magyar Szemorvostársaság 2019. évi Kongresszusa

  A Magyar Szemorvostársaság 2019. évi Kongresszusa

  Szeged, 2019. május 30 - június 1.

   

 • Anaerob Mikrobiológiai Konferencia

  Anaerob Mikrobiológiai Konferencia

  Lillafüred,
  2019. szeptember 1-4.

 • 24. Dél-Magyarországi Traumatológus Kongresszus

  24. Dél-Magyarországi Traumatológus Kongresszus

  Békéscsaba, 2019. május 31 - június 1.

   

 • Az MKT-MTT Kardiopulmonális Szekció 23. ülése

  Az MKT-MTT Kardiopulmonális Szekció 23. ülése

  Tapolca, 2019. október 18 - 19.

   

 • MKT-MTT Kardiopulmonális Szekció 24. ülése

  MKT-MTT Kardiopulmonális Szekció 24. ülése

  Visegrád, 2020. október 16-17.

   

Rendezvények

MLDT60
Kezdés dátuma: 2021.08.26.
Befejezés dátuma: 2021.08.28.

Kedves Kolléganők és Kollégák!

Szeretettel és tisztelettel meghívom Önöket a Magyar Laboratóriumi Diagnosztikai Társaság (MLDT) 2021-es online konferenciájára, melyet 2021. augusztus 26-28. között rendezünk meg a Debreceni Egyetem szervezésében. Talán még emlékeznek, hogy éppen egy évvel ezelőtt az MLDT akkori elnökeként egy rövid videoüzenetben tájékoztattam a hazai labordiagnosztika közösségét arról, hogy az akkor induló és egyre terjedő COVID-19 pandémia miatt egy évvel elhalasztjuk a jubileumi 60. konferenciánkat. Akkor még nem sejtettük, hogy az csak a kezdet és hogy egy év múlva ezen világjárvány harmadik –  eddigi legerősebb – hullámával kell majd küzdenünk. Kétségtelenül nem ebben a formában képzeltük el a komoly hagyományokkal rendelkező tudományos társaságunk ezen jubileumi nagygyűlését. Ugyanakkor a jelenlegi helyzethez megpróbálunk a lehetőségekhez mérten optimálisan alkalmazkodni. Ebben segítségünkre lesz a Régió-10 Kft., akik egy professzionális online felületet alakítottak ki, mely már több hazai orvosi online rendezvényen sikeresen szerepelt. Noha a személyes találkozások most elmaradnak, a konferencia tudományos színvonalát próbáljuk magas szinten tartani.

A konferencia fő témáit és néhány alapvetően fontos információt, mint az absztrakt beküldési vagy regisztrációs határidőt az MLDT honlapján lévő színes szórólapon találják. Hasonlóan a korábbi évekhez, valamennyi elfogadott absztraktot a Clinical Chemistry and Laboratory Medicine (CCLM) folyóiratban jelentetünk meg. A CCLM világszerte sokezer laborszakember által követett fórum, számos nemzeti társaságnak, így az MLDT-nek is a hivatalos folyóirata. A tavalyi évre meghívott három jeles külföldi laborszakember vállalta, hogy a virtuális térben is megtartja előadását. Azon hazai résztvevők, akik előadást vagy posztert jelentenek be, az egységes megjelenés érdekében a 4 egyetemi város (Budapest, Pécs, Szeged, Debrecen) valamelyikében, a Régió-10 Kft. munkatársainak szervezésében tudják prezentálni az anyagukat, mely felvételek elkészítésére 2021 augusztusában kerül sor. A programban szereplő előadások és poszter prezentációk tehát előre felvételre kerülnek, de az előadó a szekció időpontjában rendelkezésre áll egy élő vitában való részvételre, ezzel próbáljuk biztosítani az interaktivitást az online konferencián is. Ez a forma talán először meglepőnek tűnhet, de biztosíthatom Önöket, hogy már számos nemzetközi és hazai  rendezvényen kipróbált módszerről van szó, néhány száz fős rendezvényektől akár több ezer fős világkongresszusokig. A tudományos program mellett lesz virtuális kongresszusi táska, virtuális cégkiállítás, és rövidfilmek segítségével szeretnénk Debrecen várost bemutatni és a Debreceni Egyetem elmúlt éveinek a fejlődéséről is beszámolni majd. Nem feledkezünk meg a kulturális élményről sem, így a konferencia résztvevők egy kiváló színházi stream előadást is élvezhetnek majd.

Minden rosszban kell, hogy legyen valami jó. A „régi életünket” pontosan abban a formában, ahogy azt éltük, egyhamar nem fogjuk visszakapni, de a technika lehetőségeit kihasználva a tudásunkat bővíthetjük, kapcsolatainkat építhetjük, akár az otthonunk kényelméből is. Kérem Önöket, hogy használják ki a lehetőséget, hogy a hazai laboratóriumi diagnosztika ezen új formában megjelenő konferenciáján részt vesznek és jelentkezzenek előadással, poszterrel, valamint vegyenek részt a vitákban. Gondoljanak arra, hogy az MLDT történetének talán (remélhetőleg) egyetlen ilyen országos kongresszusán a hazai laboratóriumi diagnosztika történelmének formálóivá is válnak.

Debrecen, 2021. március 31.
 
Kollegiális üdvözlettel:

Dr. Kappelmayer János, egyetemi tanár
a 60. MLDT kongresszus elnöke
 

Bővebb információ: www.mldt60.hu

 

Footer üzenet

Régió10 Kft. | Cím: 6720 Szeged, Dugonics tér 12. | Tel/fax: 62/710-500 | Email: info@regio10.hu