Keresés

Acta Biologica Szegediensis Kongresszusi Supplementuma

 

 

Az Acta Biologica Szegediensis a Kongresszusról Supplementumot jelentet meg. Ehhez angol nyelvű előadás és poszter absztraktokat kérünk. Előadóinkat kérjük, hogy előadásaik alapján kéziratot készítsenek az Acta számára, a mellékelt szerzői instrukciók alapján. A folyóirat weboldala: http://www2.sci.u-szeged.hu/ABS


A kézirat formai követelményei:

  • A kéziratot angol nyelven „Times New Roman” betűtípussal, 12 pontos betűmérettel, dupla sorközzel, sorkizárt formátumban készítse el 2,5-es margókkal.
  • Az első oldalon (címoldal) szerepeljen a kézirat teljes címe, szerző(k) neve (Prof.,     Dr., és egyéb titulusok nélkül). Az egységes névmutató miatt a vezeték- és     keresztnév megadása is szükséges minden szerzőnél! A levelező szerző esetében kérjük feltüntetni az email címet, a telefon- és a fax számot.
  • Egy sort kihagyva, a következő sorban a tanszék, intézet és a város szerepeljen.     Különböző munkahelyekről érkező szerzőtársak esetén kérjük azokat arab számmal     sorszámozni. (A sorszámokat a szerzők neve mögött felső indexben is kérjük     megadni.)
  • A második oldalon szerepeljen a kézirat rövid összefoglalója (absztrakt), amely nem lehet több 200 szónál. A szövegben használt rövidítéseket az első említésnél definiálni szükséges. Táblázatok, grafikonok, képek, fotók nem kerülhetnek az összefoglalóba. Az összefoglalót kövesse 4-6 kulcsszó.
  • A harmadik oldalon kezdődjön a kézirat Bevezetése. A továbbiakban az Anyag és módszer, az Eredmények, a Diszkusszió, a Köszönetnyilvánítás, illetve az Irodalomjegyzék mindig új oldalon kezdődjön.
  • A referenciajegyzékben csak publikált vagy nyomtatásba került cikkek használhatóak fel. A referenciákat ABC sorrendben kérjük feltüntetni. Minta: Bloom FE (1983) The endorphins: a growing family of pharmacologically pertinent peptides. Annu Rev Pharmacol Toxicol 23:151:170
  • Táblázatok: a kéziratban a táblázatokat arab számmal kérjük sorszámozni. A táblázatnak legyen egy rövid címe, amely a táblázat felett szerepeljen.
  • Képek: A kéziratban szereplő képeket arab számmal kérjük sorszámozni:     (Figure 1.), majd ezután következhet a kép rövid címe és a képaláírás. A képekre történő hivatkozás során a kéziratban a Fig. szó szerepeljen. A képek felbontása legkevesebb 300dpi legyen, de ne haladja meg a 600dpi-t.

 

A kéziratok leadási határideje 2015. május 15. 

 

Az összefoglalót kérjük, a következő e-mail címre küldjék doc vagy docx formátumban: info@regio10.hu!